Csökkent hallással nehéz együtt élni. Ha változtatni szeretnének, szakemberhez fordulnak segítségért, hiszen a köztudatban a nagyothallás fogalma nem ismeretlen. Mindenki tudja, hogy van rá megoldás. Azonban nem csak akkor van baj, amikor a hallás romlik.

Akkor is segítséget kell kérni, amikor a hallás „túl jó”. Ezt az állapotot hívják túlhallásnak. Életkortól függetlenül érintheti az egyik, vagy éppen mindkét fület. Ebben az esetben fülükkel megfelelően hallanak, ám agyuk másképp dolgozza fel a beérkező zajokat. Olyannyira felerősítheti, hogy a víz csobogása, a beszélgetés, az autó motorjának zaja szinte elviselhetetlenné válik.  Gyerekek esetében okozhat magatartás zavarokat. Sok esetben olyan zörejeket is észlelnek, amit egy átlagos ember nem, ezért agyuk folyamatos terhelésnek van kitéve, így idegrendszerük képtelen pihenni. Ennek következménye az ingerlékenység, stressz, figyelemzavar. A túlhallás megállapításához megfelelő szakemberre és eszközre van szükség. Az LB Medical Centerben mindkettőt megtalálja! Kérjen időpontot telefonon, email-ben vagy itt a facebook oldalon.

Későbbiekben megoldás lehet a hallásébresztés terápia. (Gerber Anita – http://www.lt-hearing.com/hu/pecs/informations/bemutatkozas)

A hallásébresztés terápia kifejlesztése Dr. Pataki László gyógypedagógus, fül-orr-gégész professzor, foniáter szakorvos és beszédgyógyász, valamint Dr. Kolláth Zoltán fizikus, csillagász szakemberhez fűződik. A gyerekek és felnőttek esetében is javasolt módszer. A terápia alatt a páciens saját audiológiai eredményei alapján hallgat zenéket. A zenehallgatás közben zavaró frekvenciákkal tanítják az agyat és az idegrendszert arra, hogy hagyja ezeket figyelmen kívül. A terápia arra készteti az agyat, hogy ne foglalkozzanak olyan zajokkal, amelyekre nincs szükségük.